“Werken” bij Waar is onze Angel?

Onze organisatie bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Wat in grote lijnen inhoud dat niemand binnen onze organisatie betaald wordt of een vergoeding krijgt. We begrijpen dat dit “werk” daarom ook niet voor iedereen weggelegd is. Mede daarom hebben wij een relatief klein maar toch ook zeker hecht team. Iedereen binnen ons team is van groot belang voor onze organisatie. Alleen met zijn allen kunnen wij vermiste dieren thuis brengen.

Extra ogen:

In ons team zijn wij altijd op zoek naar extra ogen die op straat mee helpen zoeken naar de vermiste hond. Al deze mensen noemen wij het zoekteam. Het zoekteam wordt via Whatsapp aangestuurd door onze beheerders. Het voordeel van deel uitmaken van het zoekteam is dat u helemaal zelf bepaald of u bij een vermissing kan helpen of niet. Mocht u kunnen helpen dan stapt u zelf in de zoekapp waar u wat kunt betekenen. Dit instappen gaat vanuit de link die in de zoekapp van uw provincie gedeeld wordt. Zodra er een vermissing van een vermiste hond binnen komt nemen wij contact op met het baasje. Mocht het baasje vanuit ons team extra hulp willen dan starten wij voor die hond een zoekapp. Wij kijken dan welke plaatsen binnen 15 km van de plek van vermissing liggen en in welke standaard zoekapp deze plaatsen zitten. Zo komt de link altijd in de juiste standaard zoekapp. Uiteraard betekent dit niet dat de link die wij plaatsen altijd binnen 15 km van uw huis is, er zitten immers meer mensen in de standaard zoekapp. En dus ook meerdere plaatsen. Maar mocht het voor u wel te doen zijn, dan klikt u gewoon de link aan en stapt u in. Onze standaard zoekapps staan op stil, wat inhoudt dat enkel beheerders van deze app hier wat kunnen schrijven. Zo willen wij het overzicht in onze standaard zoekapps houden. Lijkt het u wat om af en toe te helpen? Meld u dan nu aan via onderstaande link. Uw aanmelding komt automatisch in ons systeem en wij zullen u zsm toevoegen in de juiste standaard zoekapp. Zodra wij u gaan toevoegen zult u van ons een mail ontvangen. Deze kan in uw spam mail terecht komen. Lees ook deze mail goed door! Het toevoegen in de standaard zoekapp gaat dmv een link die wij u prive via Whatsapp zullen versturen.

Aanmeld formulier zoeker:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekhsK87yR4B9ybmAhzeD9BPUvNrf-HGkp7iLtkwfrkRLC6OA/viewform

Extra handen:

Ons beheerders team is altijd op zoek naar extra handen, oren en ogen. Iedereen werkt bij ons vanuit huis, juist dit maakt ons extra flexibel. Een beheerder werkt nooit alleen maar, altijd in een team. Als team ondersteun je het baasje, als team stuur je een zoekapp aan, als team help en respecteer je elkaar. Onze dagen zijn geen van 9 tot 17 uur dagen, ons rooster is van 9.00 tot 22.30 uur. Dit omdat juist in de avond vaak een vermiste hond aangemeld wordt. Onze organisatie is ook 365 dagen per jaar geopend, en onze drukste periode is altijd rondom de jaarwisseling. Tijdens de jaarwisseling werken wij vaak tot 2 uur door. ( Soms zelfs langer ) Uiteraard betekent het niet dat je als beheerder van het zoekteam er altijd moet zijn. Niemand kan iedere dag aanwezig zijn. Daarom werken we ook met een rooster die in 6 blokken per dag verdeeld is, en iedereen vult iedere week zelf zijn of haar rooster in. Hoe meer beheerders er zijn hoe makkelijker het werk is. Een beheerder wil uiteraard indien mogelijk ook zelf zoeken. Dit noemen wij op locatie gaan. Dit is voor niemand verplicht, want lang niet iedereen heeft de middelen om dit te doen.

 • Ben je flexibel?
 • Ben je een team player?
 • Heb je geduld?
 • Ben je stress bestendig?
 • Heb je respect naar andere mensen toe?
 • Heb jij een verantwoordelijkheidsgevoel naar dieren en mensen?
 • Kun je jezelf inleven in een baasje vol verdriet?
 • Beschik je over een pc / laptop en / of een mobile telefoon?
 • Heb je Facebook en Whatsapp?
 • Heb je onbeperkt bellen?
 • Heb je een hart voor dieren?
 • En heb je vrije tijd over die je geheel vrijwillig zou willen inleveren?

Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou! Lijkt het je wat om ons beheerders team te komen ondersteunen? Mail dan je motivatie naar sollicitatie@wioa.nl ovv beheer.

Extra oren:

Ook zijn wij altijd op zoek naar extra oren, deze oren noemen wij het bel team. Het bel team is een klein groepje mensen die de baasjes van al langere vermiste honden bellen. Door de toenemende drukte is het voor ons beheerdersteam bijna niet meer mogelijk om naast de lopende zoekapps ook met deze baasjes contact te onderhouden. En juist dit is voor de meeste baasjes erg belangrijk. Al is je hond al jaren vermist, het blijft ontzettend fijn om te weten dat er nog steeds mensen aan je denken. Niks is zo erg als onwetendheid. Het bel team werkt via Facebook en via Google drive. Wij zorgen dat de lijsten in Google drive in orde zijn en deze worden dan door het bel team na gebeld. Werken in het bel team is geheel zelf in te vullen, iedereen bepaald voor zichzelf wanneer je belt. Met elkaar communiceren is uiteraard wel erg belangrijk.
Mocht het je wat lijken om onderdeel van dit zeer kleine team te zijn stuur dan je motivatie naar sollicitatie@wioa.nl ovv van Bel team.

Ondanks wij ons enkel bezig houden met vermiste dieren komen ook wij soms voor verrassingen te staan. Hierdoor is het wel eens nodig dat wij bijvoorbeeld juridisch advies in moeten winnen. Omdat wij 100% vrijwillig werken zijn wij dus ook hierin afhankelijk van vrijwillig werken. Mocht u op dit vlak wat voor ons kunnen betekenen dan zouden wij hier ook heel erg mee geholpen zijn. Dit is gelukkig niet heel vaak nodig.

Voor vragen over 1 van de bovenstaande functies kunt u uiteraard ook telefonisch bij ons terecht: 06-82376174

Hopelijk tot snel!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00