Wat doen wij met uw aanmelding?

Als eerste is het belangrijk om te melden dat wij geheel vrijwillig en dus gratis helpen.

Wat zetten wij online:

Wij plaatsen aangemelde vermiste honden op vakantie. ( afkomstig uit BE of NL die in het buitenland vermist zijn.)
Wij plaatsen aangemelde gevonden honden. ( BE, DE en NL )
Wij plaatsen aangemelde vermiste honden. ( BE, DE en NL )
Wij plaatsen aangemelde “gemissingen”.
Wij plaatsen vermissingen voor katten. ( BE en NL )
Wij plaatsen aangemelde gevonden katten.  ( BE en NL )
Wij plaatsen aangemelde vermiste overige “huis” dieren. ( BE en NL )
Wij plaatsen aangemelde gevonden overige “huis” dieren. (BE en NL )

Wij plaatsen geen gemissingen en vermissingen die ontstaan zijn uit “v”-echtscheidingen.
Ook plaatsen wij geen gestolen honden waar de dader van bekend is. Dit is werk voor de politie en niet voor ons. 

Zodra u uw hond bij ons aanmeld volgen wij de volgende stappen:

  • Wij geven de vermissing door aan ons provincie beheer en zij nemen zsm telefonisch contact met u op. Op deze manier proberen we u extra te begeleiding te bieden. Indien gewenst maken we een groepsapp en een flyer voor u. Via de groepsapp zijn meteen alle vrijwilligers die in de buurt van de vermissing wonen op de hoogte. De flyer is digitaal en kunt u makkelijk uitprinten om op te hangen. Een flyer moet uit nooit ophangen met een punaise of spijker. Dit is niet goed voor de natuur. Indien uw dier thuis is verwijder alle opgehangen flyers. Dit gedeelte is alleen voor honden vermist in Nederland.
  • Wij plaatsen de vermissing op onze Nederlandse Facebookpagina. Ook plaatsen wij de vermissing op de desbetreffende provinciepagina, op Twitter, op Instagram en op onze webpagina. Op deze manier hopen wij dat de vermissing heel breed bekend gemaakt wordt.
  • Zodra uw hond gevonden is halen wij de vermissing geheel offline, hierdoor verdwijnen al uw persoonsgegevens! Daarna plaatsen wij altijd een afsluitbericht op onze Facebookpagina in de zin van een “home”, maar helaas soms ook een “RIP”.
  • Wij beschikken over vangkooien die indien nodig ingezet kunnen worden. Dit doen we uiteraard nooit zonder uw toestemming en ook nooit zonder toestemming van eigenaar terrein! Vangkooien staan ook nooit onbeheerd. Ze zullen dus ingezet worden bij honden waar wij zelf mee bezig zijn. Dit gedeelte is alleen voor honden vermist te Nederland.
  • Wij beschikken over wildcamera’s die ook indien nodig ingezet kunnen worden. Deze worden ingezet bij honden waar wij zelf mee bezig zijn. Dit gedeelte is alleen voor honden vermist te Nederland.
  • Ook is het mogelijk om een speurhond in te zetten. Dit zijn honden die speciaal getraind zijn om naar andere honden te speuren! Een neus aan neus is zeer uitzonderlijk en gebeurt niet vaak. Wel komt er met regelmaat een gebied uit waar uw hond zich schuilhoudt. Een speurhond is niet iets wat wij zelf hebben. Wel werken wij samen met een aantal geleiders en hun hond. Deze mensen zullen wel KM-vergoeding vragen, omdat ze niet kosteloos het hele land door kunnen rijden.
  • Ook een gevonden hond kunt u bij ons aanmelden.
  • Alles wat wij voor u doen, doen wij met passie voor dieren en geheel vrijwillig!

Vermissingen uit Nederland en België plaatsen wij op onze Nederlandse Facebookpagina. Vermissingen uit Duitsland plaatsen wij op de Duitse Facebookpagina, welke we uiteraard ook door delen naar onze Nederlandse Facebookpagina. Uit ervaring weten we dat honden zich niet aan landsgrenzen houden.

Het zoekteam van ons werkt alleen voor vermiste honden in Nederland. Heel soms gaan we de grens over als de hond dit ook doet.

Katten en overige vermiste of gevonden dieren.

Zodra u uw kat of overige dier bij ons aanmeld zullen wij deze plaatsen op Facebook, Twitter, Instagram en onze webpagina. U kat kunt u bij ons aanmelden via het formulier voor katten en overige dieren kunt u aanmelden via het formulier voor dieren. Na het invullen van een aanmelding komen de ingevulde gegevens online! Indien u bepaalde gegevens echt niet online wilt schrijf dit in het aanmeldformulier.

Daarnaast kunt u ook een gevonden dier bij ons aanmelden. Hiervoor is er een formulier voor gevonden dieren op onze website.

Gemissingen / Oude baasje is op zoek:

Bij een gemissing zullen wij een oproep maken, in de hoop dat nieuwe baasje contact met u opneemt. Een gemissing zullen wij alleen plaatsen, en zal geen zoekteam op komen. Wij willen dit wel voor u plaatsen, omdat we weten dat het een geruststelling kan zijn als u weet hoe het gaat. Wel is het zo dat als het nieuwe baasje met ons contact opgenomen heeft maar geen contact met u wenst te hebben, wij de gemissing offline halen. Wij mengen ons niet in een gemissing indien het een zaak tussen exen betreft.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00